Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yürütücülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın paydaşlığında sürdürülen, eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerin yiyecek ve içecek işletmelerinde istihdam edilebilirliklerinin artırılmasının hedeflendiği “Youth at Work in Menteşe” (Menteşe’de Gençler İşte) projesine katılan kursiyerler Gaziantep, Adana ve Tarsus’a düzenlenen teknik geziye katıldılar.
Projeye katılan kursiyerler girişimcilik ve genel beceri eğitimlerini tamamlamalarının ardından, Gaziantep, Adana ve Tarsus’ta gerçekleştirilen teknik geziye katıldılar. Gezi kapsamındaki 3 ilde şehirlerin öne çıkan restoran ve kafelerinde gözlem yapan kursiyerler ayrıca, şehirlerin tarihi bölgelerini gezerek, çeşitli kurumları da ziyaret ettiler. Kursiyerlerin Tarsus Gastronomi Merkezi’nde hazırladığı Coğrafi İşaretli Muğla Sulu Kebabı ve keşkek de Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarındaki ziyaretçilere ikram edildi. Kursiyerler teknik gezi ile yiyecek ve içecek sektöründeki iyi uygulama örneklerini yerinde inceleyerek, kültürel ve sosyal kapasitelerini güçlendirme imkânı buldular.